GRATIS TIPS

Om jouw event waardevol en winstgevend te maken! Kijk, luister en/of lees.......

[TIP] Worstel jij hier ook mee (net als Lieke)?

Vorige week was ik op een event als bezoeker. Heerlijk vind ik dat! Alhoewel het ook wel vaak kriebelt om de helpende hand toe te steken. Tijdens dit event ontmoette ik Lieke. Een gedreven enthousiaste trainer/coach. Ze liep met plannen rond om haar eigen event te organiseren, zodat mensen haar en wat ze te bieden heeft kunnen leren kennen. We hadden een leuk en enthousiast gesprek. Ik blijf het zo gaaf vinden als mensen de stap naar een eigen event willen zetten! Zichtbaar willen worden, hun kennis willen delen en overtuigd zijn van wat ze de wereld te bieden hebben.

‘’Echt, organiseer jij events? Te gek. Ik loop al een tijd met een plan rond, maar vraag me steeds af waar ik moet beginnen? En vooral ook hoe lang van tevoren ik moet starten?’’. Zo begon het gesprek met Lieke. Terug in de auto realiseerde ik me dat ik deze twee vragen heel regelmatig krijg:

 1. Waar moet ik beginnen als ik een event wil organiseren?
 2. Hoe lang van tevoren start ik met de voorbereidingen? Over deze vraag heb ik al eens een artikel geschreven. Die kan je hier lezen.

Op de vraag ‘’waar moet ik beginnen?’’ kan ik heel flauw antwoorden ‘’bij het begin’’. Maar wat is het begin? Is dat de locatie, de datum, voor wie of waarom? Uiteindelijk zullen al deze vragen beantwoord moeten worden.

Toch begint ieder event vanuit 1 belangrijke vraag ‘’Waarom wil ik dit organiseren? Wat is mijn doel?’’.

Toen ik dit tegen Lieke zie, was haar reactie ‘’Ja, waarom ik een event wil weet ik wel (bekendheid geven aan mijn bedrijf, mensen enthousiast maken om met mijn programma mee te doen), maar dan weet ik nog niet waar ik moet beginnen, praktisch gezien zeg maar?’’

Voor iedereen die deze worsteling herkend. Ik heb Lieke de volgende vragen meegegeven om te beantwoorden (en haar geadviseerd de blogs op mijn site te lezen, die ik daar eerder over heb geschreven):

 1. Waarom wil jij een event organiseren?
  Formuleer dit als een doel. Welk doel wil jij realiseren? Meer weten over het formuleren van je doel? Klik hier.
 2. Prik een datum!
  De datum is een belangrijke pijler voor het succes van je event. In dit artikel lees je er meer over.
 3. Waar ga ik het event geven?
  In welk deel van het land, maar ook wat voor soort locatie. Om er voor te zorgen dat jij de goede locatie kiest, geef ik in dit artikel 10 stappen om te doorlopen voor het selecteren van jouw perfecte locatie.

Met deze antwoorden staan de contouren voor jouw event en kan je verder aan de slag met de invulling en het werven van deelnemers! Ik wens je veel succes en plezier!

Lijkt het jou heerlijk om te sparren voor het vaststellen van de contouren, de invulling van je programma of het commerciële deel van je event, maar wil je ook veel zelf doen? Denk dan eens aan een dag één op één met mij.

Jouw event staat centraal: jouw vragen en worstelingen. Vooraf maken we een plan hoe jij een optimaal resultaat gaat halen uit deze dag, zodat het je voor de rest van de organisatie veel tijd oplevert. Ik kan maximaal twee van deze dagen per maand inplannen, dus lijkt dit je wat? Reageer dan snel en stuur me een mail. Ik neem daarna contact met jou op!

Reacties zijn uitgeschakeld voor dit bericht.